Gözden kaçırmayın

Kayseri Bünyan'da Jandarma Operasyonu
Kayseri'nin Bünyan ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi sırasında, izinsiz kazı yapan 4 şahıs suçüstü yakalandı. Olay, bölgedeki tarihi ve kültürel yapıların korunması açısından önem taşıyor.
Kazı Malzemeleri Ele Geçirildi
Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, şüphelilerin kullandığı çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında şunlar yer aldı:
- 2 adet spanzet aparatı
- 4 adet spanzet
- 3 adet spanzet ipi
- 1 adet ayaklı kriko
- 1 adet murç
- 1 adet el testeresi
- 1 adet pense
- 2 adet hidrolik kriko
- 10 adet tahta
- 2 litre fren hidrolik yağı
Bu malzemelerin, izinsiz kazı faaliyetlerinde kullanıldığı belirlendi.
Şüpheliler Gözaltına Alındı, Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheliler savcılık talimatıyla ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Jandarma ekipleri, bölgedeki benzer olayların önüne geçmek amacıyla devriyelerini yoğunlaştırdı.
Bu tür izinsiz kazıların, hem tarihi ve kültürel mirasa zarar verdiği hem de yasal olmayan faaliyetlere yol açtığı belirtiliyor. Yetkililer, vatandaşları tarihi ve kültürel alanlara sahip çıkmaları ve şüpheli durumları ilgili mercilere bildirmeleri yönünde uyardı.
Yorumlar
Yorum Yap