Gözden kaçırmayın

KKTC Temsilciliği faaliyetlerine devam ediyorKKTC Temsilciliği faaliyetlerine devam ediyor

Venezuelalı yetkililer, 14 Ekim tarihinde Caracas'taki Askeri Akademi'de önemli bir askeri yeniden yapılanma gerçekleştirdi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin savunma ve güvenlik alanındaki üst düzey yönetiminde değişiklik yaptığını duyurdu.

Yeni Atamalar

Maduro, General Vladimir Padrino López'ü Savunma Bakanı olarak göreve devam ettirirken, General Domingo Antonio Hernández Larez'i Stratejik Operasyon Komutanlığına atadı. Ayrıca, Bolivarcı Ordu Genel Komutanlığına Tümgeneral Johan Alexander Hernández Larez, Bolivarcı Donanmanın Komutanlığına ise Amiralin Ashraf Andel Hadi Suleimán Gutiérrez atandı.

Hava Kuvvetleri de Yeni Bir İsimle Yolda

Bolivarcı Hava Kuvvetlerinin komutanlığına Tümgeneral Lenín Lorenzo Ramírez Villasmil atandı. Bunun yanı sıra, Bolivarcı Ulusal Muhafızlar Genel Komutanlığına Tümgeneral Elío Ramón Estrada Paredes, Glorious Bolivarian Militia'nın başına ise Tümgeneral Orlando Ramón Romero Bolívar getirildi.

Intelligence ve Güvenlik Görevlileri Belirlendi

Askeri Karşı İstihbarat Genel Müdürlüğü ve Başkomutanlık Koruma Gücü'nün başına Tümgeneral Javier Marcano Tábata atanırken, Bolivarcı Ulusal İstihbarat Servisi (SEBIN) için Tümgeneral Alexis Rodríguez Cabello görevlendirildi.

Bölgesel Komutanlıkların Yeniden Yapılandırılması

Yeniden yapılanma çerçevesinde, REDI bölgesel komutanlıkları için de yeni atamalar gerçekleştirildi. REDI Occidental'a MG. Pedro Esteban González Ovalles, REDI Los Andes'e MG. José Gregorio Martínez Campos, REDI Los Llanos'a MG. Royman Antonio Hernández Briceño atandı. Ayrıca, REDI Central'a MG. Jesús Rafael Villamizar Gómez, REDI Capital'a MG. Dilio Guillermo Rodríguez Díaz, REDI Oriental'a ise daha önceki görevinde onaylanan MG. Juan Ernesto Sulbarán Quintero atandı. REDI Guayana'yı MG. Wilfredo Alexander Medrano Machado, REDI Marítima & Insular'ı ise ALM. José Rafael Hernández Abchi yönetecek.

Teşekkür ve Başarı Temennisi

Maduro, daha önce bu görevleri üstlenen tüm personelin özverili çalışmaları için teşekkür ederken, yeni atanan komutanların başarılı olmasını umduğunu dile getirdi. "Görev aynı kalıyor: bağımsızlığı, güvenliği ve barışı korumak," dedi. Bu açıklama, Venezuela'nın ulusal güvenlik ve savunma politikalarındaki tekrarlanan kararlılığı vurguladı.