Gözden kaçırmayın

Kayseri'de Ramazan Ayı Başladı
Kayseri'de 11 Mart 2024 tarihinde başlayan Ramazan ayının ilk iftar vakti belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre, Kayseri'deki vatandaşlar ilk oruçlarını tutmaya başladı ve ilk iftarlarını bugün gerçekleştirecekler.
İftar Vakti Detayları
Kayseri için ilk iftar saati 18:52 olarak duyuruldu. Bu bilgi, özellikle Ramazan ayında ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İmsak vaktinden itibaren oruç tutmaya başlayan Kayserililer, gün batımıyla birlikte aileleriyle ve komşularıyla bir araya gelerek iftar sofralarını kuracaklar.
Ramazan Ayının Önemi
Ramazan ayı, İslam dünyası için kutsal bir aydır. Bu ayda Müslümanlar oruç tutarak Allah'a yakınlaşmaya çalışırlar. Oruç ibadeti, sadece aç kalmaktan ibaret değildir; aynı zamanda nefsi terbiye etme, sabrı artırma ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme gibi önemli anlamları da içerir. Kayseri'de de Ramazan ayının coşkusunu yaşayan vatandaşlar, bu ayı manevi değerlerle dolu bir şekilde geçirmeyi hedefliyor.
Yardımlaşma ve Dayanışma
Ramazan ayı aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı bir dönemdir. Bu ayda birçok hayırsever kişi ve kuruluş, ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim ve nakdi yardım yaparak onlara destek olmaktadır. Kayseri'de de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve belediyeler tarafından Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım kampanyaları düzenlenmesi bekleniyor.
- Kayseri’deki camilerde teravih namazı kılınacak.
- İftar sofralarında geleneksel lezzetler yer alacak.
- Ramazan ayında toplumsal dayanışma artacak.
Kayseri'de Ramazan ayının tüm vatandaşlara hayırlı ve bereketli geçmesini dileriz.
Yorumlar
Yorum Yap