Gözden kaçırmayın

İYİ Parti'den İYİ Parti'den "Refah Paketi" Teklifi: Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Artışları İçeriyor

Trafik Cezalarında Yeni Düzenleme


Kayseri'de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik cezalarında önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, kask kullanmama ve akrobatik hareketler gibi ihlallere yönelik cezalar önemli ölçüde artırıldı.


Kask Kullanmama Cezası 1500 TL'ye Çıkıyor


Habertürk'ün aktardığına göre, mevcutte 993 TL olan kask kullanmama cezası, ilk ihlalde hem sürücü hem de yolcu için 1500 TL olacak. Aynı ihlalin bir yıl içinde tekrar etmesi halinde ceza 3000 TL, üç kez ve daha fazla tekrarlanması durumunda ise 9000 TLye çıkacak.


Akrobatik Hareketlere 47 Bin TL Ceza


Akan trafikte tek teker yapma gibi akrobatik hareketler ve yarışlara katılmak, 47 bin TL ceza ile cezalandırılacak. Bu tür hareketlerin tespiti halinde sürücü belgesine 60 gün el konulacak. Yarışlarda bu süre 2 yıla çıkıyor.


Diğer Cezalar


  • Mevcut durumda 18 bin 677 TL olan sürücü belgesi olmadan motosiklet kullanımına ilişkin ceza korunacak.

  • Sürücü belgesi geçici olarak geri alınan ya da iptal edilen kişinin araç kullanması halinde cezası 186 bin TL olacak.


Dur İhtarına Uymama Cezası Katlanıyor


Dur ihtarına uymayıp kaçmanın cezası, 2167 TL'den 47 bin TL'ye çıkacak ve sürücünün ehliyetine 60 gün el konulacak.