Gözden kaçırmayın

İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Anma Töreni
İstiklal Marşı'nın kabulünün 104. yıldönümünde, şair Mehmet Akif Ersoy, İstanbul'daki Edirnekapı Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ile birlikte çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Anma Etkinlikleri
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran
- ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında dualar edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer protokol üyeleri, Ersoy'un kabrine karanfiller bıraktı.
Öğrencilerin Duygusal Anları
Törene katılan öğrenciler de Mehmet Akif Ersoy'u anmak için bir araya geldi. Öğrenci Azra Kahraman, duygu dolu anlarını paylaştı: "Milli şairimizin mezarını görünce çok duygulandık. Müdürümüz bize onun önemini ve hikayesini anlattı. Buradaki her şeyi ter basarken çok duygulandık. Her mezarı okumaya çalıştık. Çok duyguluyuz, çok güzel geçti."
Kahraman, daha sonra İstiklal Marşı'nın bir bölümünü okuyarak anma törenine katkıda bulundu.
Yorumlar
Yorum Yap