Gözden kaçırmayın

Neşet Ertaş’ı Anma TöreniNeşet Ertaş’ı Anma Töreni

Basketbol Gelişim Merkezi, yaklaşık 3 yıl süren yoğun çalışmaların ardından bugün itibarıyla gençler ve basketbolseverlerin hizmetine sunuldu. Merkez, İstanbul'u tarih, kültür ve sanatın yanı sıra sporun da başkenti haline getirecek bir projede önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Açılışı yapılan tesis, sadece modern bir spor kompleksi olmanın ötesinde Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi olarak tasarlandı. İçinde, hem erkek hem de kadın millî takımlarının yanı sıra altyapı takımlarının da yer alacağı Basketbol Gelişim Merkezi, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından da kullanılacak.

Merkezde ayrıca toplam 200 öğrenci kapasiteli, 8 derslikli bir basketbol lisesi bulunuyor. Bu eğitim kurumunda genç yeteneklere kapsamlı bir eğitim verilecek ve gerçek bir basketbol yıldızı olmaları için gerekli alt yapı sağlanacak.

Açılışta yapılan açıklamalarda, bu spor tesisinin Türk basketboluna hayırlı ve uğurlu olması temenni edildi. Genç sporcuların bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmeleri bekleniyor. Bu tesisle birlikte, gençlerin oynadıkları maçlarla büyük başarılar elde etmeleri ve tarihe geçmeleri hedefleniyor.