27. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi Düzenlendi

27. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi Düzenlendi

GENEL 21.05.2024 22:03:01 0
27. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi Düzenlendi
2023 yılı faaliyetleri dikkate alınarak düzenlenecek "27. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi"nde ödül alacak kişi, kurum ve kuruluşları belirlemek amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Bu etkinlik çerçevesinde, Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi ve tüketici hukuku ile ilgili bilimsel çalışmaların desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Toplantıya, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan başkanlık etti. Ayrıca, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun görevlendirdiği üyeler ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından atanmış uzman öğretim üyeleri katılım gösterdi. Bu öğretim üyeleri tüketici hukuku, aile ve tüketici bilimleri veya iletişim alanlarında uzmanlık sahibi olarak görev aldı. Tüketici örgütlerini temsilen Reklam Kurulu görevlileri de toplantıda yer aldı.

Toplantının temel hedefleri arasında, tüketici sorunlarını hızlı ve verimli bir şekilde çözmek, piyasadaki ürünleri güvenli ve sağlıklı bir şekilde tüketicilere ulaştırmak yer almaktadır.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr