Gözden kaçırmayın

**Düğün Törenine Yoğun Katılım****Düğün Törenine Yoğun Katılım**

Güvenilir Bilgiye Erişimin Önemi

Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, öğrencilerin ve gençlerin "Yapay Zekâ" uygulamaları, özellikle de Chat GPT gibi araçları kullanırken dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Cıngı, bu tür araçların mutlak doğru, güvenilir ve bilimsel bilgi olarak kabul edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Gençlerin bilgiye ulaşmada farklı kaynaklardan yararlanarak teyit almalarının önemini ifade etti.

Bir Örnek Üzerinden Açıklama

Cıngı, Osmanlıca bir metinde "küstahhane" ifadesini araştırmak amacıyla Chat GPT'ye başvurduğunu belirtti. Ancak yapay zekanın sağladığı bilginin kendisine pek inandırıcı gelmediğini ifade eden Cıngı, bu nedenle konuyla ilgili başka kaynakları da inceledi. Elde ettiği bilgileri doğruladıktan sonra, Chat GPT ile olan etkileşimini paylaşarak, yapay zekanın bazen hatalı sonuçlar üretebileceğini belirtti.

Sonuç ve Tavsiyeler

Murat Cahid Cıngı, gençleri yalnızca yapay zeka yazılımlarına güvenmekten kaçınmaya, aynı zamanda öğrendikleri bilgileri kaynağında araştırmaya teşvik etti. Böylece öğrencilerin daha sağlam ve güvenilir bilgiye ulaşmaları sağlanabilir.