Gözden kaçırmayın

İkizce TOKİ'de Depremzedelere Ev Teslimatıİkizce TOKİ'de Depremzedelere Ev Teslimatı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte "hizmetli" ya da "hademe" olarak bilinen okul görevlileri uygulamasının sona erdiğini belirtti. Yücel, bu durumun ardından İşkur'dan personel görevlendirilmesi yapıldığını ifade etti. Tek yıllık görev süreleri nedeniyle, bir sene okulda görev alan personelin ertesi sene göreve gelmediğini vurguladı. Bu durumun okula bağlılık ve aidiyet duygusunu zayıflattığını kaydetti.

Tasarruf İddiası ve Temizlik Sorunu

Yücel, hükümetin kötü yönetim ile batırdığı ekonomiyi, okulların temizliği ve güvenliğinden "tasarruf" ederek düzeltebileceğini düşündüğünü öne sürdü. Eğitim döneminde, çocukların hijyenik bir ortamda eğitim alma haklarını savunmak yerine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bu konuda tasarruf yaptığını eleştirdi. Bakanın tarikatlarla yaptığı anlaşmaların parasını hijyen için kullanmayı düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanlarına Engel

Okullardaki temizlik sorununa da dikkat çeken Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları temizleme yükümlülüğünü yerine getirmediğini belirtti. Temizlik hizmetleri sunan belediye başkanlarının, okullarındaki hijyen ortamını sağlamak için gönderdiği ekiplerin, okul müdürleri tarafından kabul edilmediğini belirtti. Bunun, Bakanlık tarafından uygulanan baskılardan kaynaklandığını vurguladı.

Sonuç ve Sorumluluk İddiası

Yücel, hijyenin bir hak olduğunu ve temizlikten tasarruf etmenin kabul edilemeyeceğini belirterek, çocukların sağlığına zarar gelmesi durumunda sorumluluğun Yusuf Tekin'e ait olacağını ifade etti. Eğitim ortamlarının hijyenik olmasının önemine dikkat çekerek, okulda yaşanabilecek hastalıkların önlenmesi ve çocukların sağlığının korunması gerektiğini vurguladı.