Gözden kaçırmayın

İstanbul Atlas Üniversitesi Türk İşaret Dili Eğitimi Programına Kayıtlar Başladıİstanbul Atlas Üniversitesi Türk İşaret Dili Eğitimi Programına Kayıtlar Başladı

Küresel iklim değişikliği ile mücadele amacıyla gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Konferansı COP29, Bakü'de toplandı. Bu uluslararası platformda, iklim okuryazarlığının artırılması ve etkin eylemlerin hızlandırılması amacıyla Bakanlar Toplantısı yapıldı. Türkiye’nin bu toplantıda yer alması ve iklimle ilişkin çalışmalarını gündeme getirmesi önem taşıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Katkıları
Millî Eğitim Bakanlığı, toplantıda iklim değişikliği ile ilgili hazırlamış olduğu eylem planlarını ve projelerini diğer ülkelerin bakanlarıyla paylaştı. Türkiye’nin geleceği için kritik öneme sahip olan Millî Eğitim Bakanlığı İklim Değişikliği Eylem Planı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve iklim okuryazarlığı konularında yapılan çalışmalar detaylandırıldı.

Bilgisini Paylaşan Bir Ülke
Katılımcılarla paylaşılan projeler arasında, Türkiye’nin 81 ilinde kurulan İklim Değişikliği Atölyesi, çevre ve iklim konularında hazırlıkları devam eden Çevre ve İklim Sözlüğü, Sıfır Atık Eğitim Portalı ve geri dönüşüm kütüphaneleri öne çıktı. Ayrıca, öğrencileri bilinçlendirmek için düzenlenen iklim çalıştayları, Ekolojik Okuryazarlık Projesi, Doğa Öncüleri Projesi ve Doğa Eğitim Programları hakkında da bilgiler verildi.

Gelecek İçin Umut Verici
Yetkililer, bu toplantının, gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir dünya da büyümesine katkıda bulunmasını umuyor. İklim değişikliği ile mücadelede eğitim ve bilinçlenmenin önemi vurgulanırken, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığı ve çalışmaları büyük takdir topladı.