Gözden kaçırmayın

Yeni Video Yayında: Genital Bölge Kullanma KılavuzuYeni Video Yayında: Genital Bölge Kullanma Kılavuzu

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, her yıl 28 Eylül'de kutlanan Dünya Kuduz Günü vesilesiyle farkındalık etkinlikleri düzenliyor. Kuduz hastalığı, enfekte hayvanların ısırığı ile bulaşan ve çoğu durumda ölümle sonuçlanan bir virüs hastalığıdır. Bu günü anmak, toplumda bu hastalığa karşı bilinç oluşturmak ve aşılar konusunda bilgilendirme yapmak amacı taşıyor.

**Etkinliklerin Amacı**
Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunu bilgilendirmek ve kuduz hastalığına karşı koruyucu önlemleri teşvik etmek için çeşitli etkinlikler planlandı. Farkındalık oluşturmak, özellikle hayvan sahiplerini dikkatli olmaya davet etmek ve kuduz aşısının önemini vurgulamak hedefleniyor.

**Kuduz Hastalığına Dikkat!**
Kuduz, tedavi edilmediği takdirde fatal bir hastalıktır. Hayvanlar aracılığıyla insanlara bulaşan kuduz virüsü, her yıl dünya çapında birçok can kaybına neden olmaktadır. Bu bağlamda, tüm vatandaşların aşı yaptırmaları ve hayvanları konusunda daha dikkatli olmaları önerilmektedir.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, halkı bilgilendirmeye ve bilincin artırılmasına yönelik olarak bu tür etkinliklere sürekli olarak devam etmektedir. Bu hayati konuda daha fazla bilgi edinmek için sağlık müdürlüğünün resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.