Yüz yüze eğitim ertelenecek mi

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, mevcut kısıtlamalara devam etmek zorundayız. Okulların tamamen açılması bu nedenle ötelenecek dedi.

SAĞLIK - YAŞAM 12.02.2021 13:16:00 0
Yüz yüze eğitim ertelenecek mi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tüm dünyanın endişeyle izlediği virüs mutasyonlarının salgın hastalıklarda beklenen bir durum olduğunu vurgulayarak salgınla mücadelede asıl önemli olanın, uygulanacak tedbirleri bu değişimlere göre adapte etmek olduğunu söyledi.

Maske kullanımının daha fazla önem kazandığını vurgulayan Prof. Dr. Yavuz, "İngiliz varyantı dediğimiz varyant 1'in bulaşma hızının yüzde 40 ila 70 oranında daha yüksek olduğunu biliyoruz. Türkiye'de de en fazla saptanan mutasyon bu. İngiltere ile yakın ilişkilerimiz, oradan buraya gelen giden sayısının çok olması ve bu varyantın ilk olarak Eylül'de saptanmış olması nedeniyle şu anda Türkiye'de de bu varyantın yayıldığını kabul etmemize sebep oluyor. Önlemlerimizi de buna göre almamız gerekiyor. Şu bir kere kesin, mevcut kısıtlamalara, hiçbir şekilde azaltmadan devam etmek zorundayız. Mevcut önlemlere rağmen eğer bu varyant gerçekten baskın hale gelirse, bu önemler de yetersiz kalabilir. Zaten kaygı da buradan kaynaklanıyor, ifadelerini kullandı.