Vergi ve SGK borçlarıyla ilgili açıklama!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması ile ilgili çalışmalarımız var. Tamamlanınca Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacağız. Sicil affı ile ilgili çalışmamız yok" açıklamasında bulundu.

GENEL 16.10.2020 17:10:00 0
Vergi ve SGK borçlarıyla ilgili açıklama!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasına ilişkin açıklamalar yaptı.

Mehmet Muş yaptığı açıklamada "Yurt içinde de döviz, altını bulunanları, bunların resmi deftere kaydedilmesi durumunda yine vergi aranmayacaktır. Süresini de 30 Haziran 2020'ye kadar şu an itibariyle belirlemiş durumdayız. İstedikleri kadar getirebilirler, rahat bir şekilde Türkiye'ye transferini gerçekleştirip vergiye tabii olmadan kayıt altına alabilirler." dedi.

Vergi yapılandırmasına ilişkin ise Vergi affı demeyelim de vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırma çalışmamız şu an var. Teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan bütçe Komisyonumuza bunu sunacağız." açıklamasında bulundu.

Yapılandırmaların nasıl yapılacağına dair Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak. Teknik kısımlar devam ediyor, komisyon aşamasına tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız. Vergi ve SGK yapılandırması üzerine çalışıyoruz." yorumunda bulundu.

Uzun süredir beklenen sicil affına ilişkin; Şu an onunla ilgili bir çalışmamız yok. Daha önce biliyorsunuz pandemi sürecinde yapmıştık bunu. Bu teklifimizde şu an yok. Şu an söz konusu değil." dedi.