Vergi Sisteminde Yapılan Değişiklikte Sigara Detayı!

Enflasyonist yönü yüksek nispi vergileme modelinden, asgari maktu ağırlıklı modele geçilecek. Matrah ve vergi oranlarının düzenlenmesiyle, doğrudan vergilerin gelir içindeki payının da artırılması planlanıyor.

GÜNDEM 6.01.2021 12:05:00 0
Vergi Sisteminde Yapılan Değişiklikte Sigara Detayı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, enflasyonla mücadele kapsamında vergi sisteminde önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yürütülen çalışma ile Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi enflasyonist yönü yüksek nispi vergileme ağırlıklı modelden asgari maktu ağırlıklı modele geçiliyor.

Mevcut sistemde bir üründe fiyat artışı yapıldığında vergi de artıyor, bu sebepten dolayı,maliyet enflasyonu da yükselmiş oluyor. Yeni modelle hem gelirde istikrarın sağlanması hem de enflasyon baskısı azalması planlanıyor.

Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, "Vergi düzenlemesi makroekonomik reformlar kapsamında yapılıyor. Enflasyonla mücadele kapsamında AB ülkelerinde olduğu gibi asgari maktu ağırlıklı modele geçiyoruz. Zam olunca daha çok vergi alınıyor. Bu uygulamayla gelirler açısından daha istikrarlı bir modele geçiliyor, bir taraftan da uzun vadede enflasyonist baskıdan kurtulmuş oluyoruz." diyerek açıklama yaptı.