Türkiye’nin en büyük kariyer fuarına yoğun ilgi

Türkiye’nin en büyük kariyer fuarına yoğun ilgi

GENEL 28.02.2024 14:36:03 0
Türkiye’nin en büyük kariyer fuarına yoğun ilgi
Bartın Üniversitesinin de (BARÜ) paydaşı olduğu Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) alanında öncü 1071 firma ve öğrencilerin yoğun katılımıyla tamamlandı.
BARÜ’nn de aralarında bulunduğu 15 üniversite ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda her yıl başka bir üniversitede düzenlenen MARMARAKAF, “Yetenek Her Yerde” temasıyla bu yıl Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen fuardaa alanlarında öncü 1071 firma, bakanlıklar ve farklı alanlardaki kurumların temsilcileri ile öğrenciler ve mezunları bir araya getirdi. Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla üniversite öğrencilerini ve mezunlarını buluşturup gençlere istihdam fırsatı, firmalara ise nitelikli iş gücü imkânı sunan MARMARAKAF’ta BARÜ standı yoğun ilgi gördü. BARÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ziyaretçilere staj, istihdam imkanları ve kariyer danışmanlığı konusunda bilgiler verildi. BARÜ’de yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel araştırmalar, ulusal ve uluslararası başarılar, bölgesel kalkınma odaklı projeler ve sosyal-kültürel imkânlar başta olmak üzere birçok konuda tanıtım etkinliklerinde bulunuldu.
BARÜ standını Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile birlikte farklı kurum ve kuruluşlardan yöneticiler de ziyaret etti. Ayrıca fuarda BARÜ öğrencileri kurdukları şirket ENAPTECH Havacılık bünyesinde geliştirdikleri teknolojileri tanıttı. Gençlere istihdam sağlaması ve ülkemizin öncü firmalarıyla çeşitli iş birliklerinde bulunulmasına imkân sağlayan fuarların önemine dikkat çeken BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda insan kaynağı politikası ve planlaması alanlarında öncü çalışmalar yapan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin ‘Yetenek Her Yerde’ sloganıyla düzenlediği bu fuarlar gençlerimiz için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda BARÜ ailesi olarak biz de gençlerimizi eğitim hayatlarının ardından profesyonel hayata geçişlerini desteklemek için gerçekleştirilen fuarlara katkı sunuyoruz. Bu noktada gençlerimizi iyi bir gelecek için teşvik eden girişimleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanımız Sayın Salim Atay’a, ev sahipliği ve yakın ilgileri dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Nuh Zafer Cantürk’e, bölgemizin saygıdeğer valileri, değerli rektörlerimiz ile tüm paydaş kurum ve kuruluşlarından yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.