Türkiye'de 3D Yazıcı Kullanımı Yaygınlaşıyor.

Sadece ABD’deki büyüklüğünün 2023 yılında tam olarak 23 milyar dolar bir başka değişle Türkiye’nin yıllık otomotiv ihracatı kadar olması beklenen 3D yazıcı pazarı, ülkemizde de hızla gelişiyor.

TEKNOLOJİ 14.01.2021 14:16:00 0
Türkiye

Ülkemizde 3D yazıcıların yaygınlaşması Mart 2020’de ilk pozitif vakanın kayıtlara geçmesinin ardından artış gösterdi. Salgının önünün alınmasında 3D sektörünün büyük bir payı oldu.  

Buna karşın Türkiye’deki 3D yazıcı pazarının büyüklüğü Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre 30 milyon dolar büyüklüğünde. Türkiye’de bu alanda çok önemli bir üretim ve ihracat potansiyeli var. ABD’nin 23 milyar dolar olduğu yerde Türkiye’nin bu alandan daha fazla yararlanması gerekiyor.

Dünyada 3D yazıcılarla uzay ve uçak sanayi için milimetrenin binde biri oranında kesinlik sağlayan parçaların üretildiği, inşaat sektörünün ömürlük evleri 3D yazıcı ile basmaya başladığı bir dönem yaşanıyor.

Özellikle otomotiv sektörünün dünyada 3D yazıcıları kullanarak üretimlerini artırdığı aynı zamanda tasarımlarına yenilerini eklediği bir pazar.

3D yazıcılar pek çok sektörün vazgeçilmezi haline geldi. Dünyada pek çok karmaşık parça ve tasarım, 3D yazıcılarla çok daha kolay bir şekilde üretiliyor.