TÜBİTAK geleceğin bilim insanlarına katkı sağlıyor!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK, sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye'nin bilim ve teknoloji ekosistemine katkıda bulunuyor.

TEKNOLOJİ 19.01.2021 01:16:00 0
TÜBİTAK geleceğin bilim insanlarına katkı sağlıyor!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, kurumun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bilim ve teknolojinin, ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençler tarafından tasarlanması, üretilmesi ve geliştirilmesi kurumumuzun ana hedefleri arasında yer alıyor diyen Prof. Dr. Hasan Mandal  TÜBİTAK'ın özellikle çocuklara ve gençlere yönelik projelerine ilişkin bilgiler verdi.

Odağımıza gençleri alarak yaptığımız, deneyap atölyeleri, bireysel genç girişimci destekleri, Türkiye çapında gerçekleştirdiğimiz yarışmalar, staj programları gibi projelerimiz, Ar-Ge için ayrılan kaynaklarımız var. Gençlerimizin keşfetmesini desteklemek, öğrenmelerini sağlamak, onları yüreklendirmek, bilimsel buluşlara imza atmaları için engelleri kaldırmak ve her aşamada yanlarında olduğumuzu hissetmelerini sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz diyen Hasan Mandal, yeni tip Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinin bilimsel araştırma ve yerli teknolojilerin kritik önemini bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti.

Aşı çalışmalarımızda genç yeteneklerimizin sahada bilim insanlarımıza sundukları destek, köyde sulama, tarım için bir çocuğumuzun ihtiyacı karşılayan buluşu, biyoloji gibi temel bilimlerde insan sağlığını doğrudan etkileyen yenilikçi bir yaklaşım, kuraklığa çözüm üreten teknoloji de bizim için aynı değerdedir diyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, genç mucitlerin attığı tohumların, ülkenin geleceğinde "fidan ve ağaç" olacağını vurguladı.