Trump'ın Görevden Alınması Bekleniyor!

ABD'de Kongre binasına yapılan baskından sonra Demokratların, Başkan Trump'a dair azil çabalarını tekrar alevlendirdi.

DÜNYA 7.01.2021 10:01:00 0
Trump

Temsilciler Meclisi'nde yer alan isimler Trump'ın biran önce azledilmesini ve kongre toplanır toplanmaz görevden alınmasını istiyor. Demokratlardan iki ismin Trump'ın azledilmesini isterken, bir diğer kritik isim ise bu fikri göz ardı etmedi. 

New York'tan Temsilciler Meclisi'ne giren Hakeem Jeffries, ABC News'e ""Tüm seçeneklerin masada olduğunu söylerken, tüm seçeneklerin masada olması gerektiğini kastediyorum" açıklamasını yaptı.

Massachusetts'in emsilciler Meclisi üyesi Ayanna Pressley de "Donald Trump, Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmeli ve Kongre tekrar toplanır toplanmaz ABD tarafından görevden alınmalı" diye açıklama yaptı.

Trump'ın hedefindeki isimler arasında yer alan Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi IIhan Omar ise azil maddelerini kaleme aldığı bir tweet attı. Ilhan Omar, Trump'ın Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmesi ve ABD Senatosu'nca görevden alınması gerektiğini söyledi.

Omar, "Onun görevde kalmasına izin veremeyiz. Bu, Cumhuriyetimizi koruma meselesidir ve yeminimizi yerine getirmeliyiz" dedi.

ABD Başkanlığına seçilmiş olan Joe Biden ise, "ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik saldırılara son verilmesi" çağrısı yapmıştı. Biden, "Başkan Trump'ı TV'ye çıkarak ettiği yemini yerine getirmeye, Anayasa'yı savunmaya ve bu kuşatmaya son verilmesini talep etmeye çağırıyorum" diyerek çağrıda bulundu.