Sır Tutmak Sağlığa Zarar Veriyor!

yapılan araştırmalara göre sır tutmak sağlığa zarar veriyor...

SAĞLIK - YAŞAM 11.09.2020 18:03:00 0
Sır Tutmak Sağlığa Zarar Veriyor!

 

Çalışmada katılımcılardan, tuttukları sırları düşünmeleri ve bu sırların onlara hissettirdiği yükü incelemeleri istendi. Çalışmanın sonunda, bir sır yüklediklerinde insanlara dünyanın daha zor göründüğü ve görevlerin daha zor geldiği anlaşıldı.

Önceki teoriler, sırların gizli tutulmasının zor bir iş olduğunu ve  bu nedenle bir şeyler gizlemenin stresinin sağlığımızı ve esenliğimizi bozduğunu öne sürüyordu. Ancak Tufts Üniversitesi’ndeki çalışmaya göre, aktif olarak bir şeyler gizlemenin kişiyi yormasına ek olarak sağlığa asıl zarar veren, aslında insanların kendilerini aktif olarak gizlemediği anlarda bile sırların etkisinde olmalarıydı.

Neden sırlarımızı düşünmek bizi sırrı saklamaya çalışmaktan daha çok incitir? Çünkü insan, unutmak istediği bir şeyi sürekli davetsiz bir şekilde hatırlamaya hazırlıklı değildir; kötü şeyleri hatırladığımızda dikkatimiz dağılır ve o an yaptığımız şeyden uzaklaşırız. Ayrıca insan bir sırrı ne kadar çok düşünürse, o bilgiyi başkalarından sakladığı için, kendisini o kadar samimiyetsiz ve iki yüzlü hissetme ihtimali artar. Dolayısıyla ruh sağlığı da bu durumdan olumsuz etkilenir.

Peki ne yamak gerekiyor? Sırrınız birine anlatmak, rahatlamanız için size yardımcı olur, tavii güvenilir birine sahipseniz… Eğer sırrınızı yanlış kişilere anlatırsanız durum daha da kötüleşir. Dolayısıyla konuşacak güvenilir birine sahip olmayanlar, isim vermek gerekmeyen web siteleri ve uygulamalar aracılığıyla anonim olarak kendini ifade edip rahatlatma yoluna gidebilir.

Kaynak: doğalbiryasam