Rasim Arı Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etti

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı başkanlık görevinden istifa etti.

GÜNDEM 29.01.2021 19:53:00 0
Rasim Arı Nevşehir Belediye Başkanlığı

Rasim Arı'nın Ak Parti'den ve Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceği konuşuluyordu. Başkan Arı kararını verdi ve belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Rasim Arı, düzenlediği basın toplantısında kararını açıklarken şu ifadelere yer verdi;

18 aydır rahat yatak yüzü görmedim. Artık sağlığım kaldırmıyor. Görevimden istifa ediyorum. Cumhurbaşkanımızın emrinde ve izindeyim. Sakın ola ki bu sağlık sorunlarını başka bir mecraya çekip algı yapılmasın. Tedaviye çok sık gidip gelmem gerekiyor. Ölene kadar AK Partiliyim dedi.

2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Rasim Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği için Adaylığını koymuştu.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilen Rasim Arı bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun Danışmanı olarak devam etti. 

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine atanan Arı, 2015 yılından itibaren atandığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmekteydi.

AK Parti'den aday olan Rasim Arı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkanı seçilmişti.