Prof. Dr. Tufan Tükek koronavirüs Covid-19 aşısı için tarih verdi!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Kasım, Aralık, en geç Ocak 2021'de aşının çıkacağını öngörüyorum dedi.

SAĞLIK - YAŞAM 18.09.2020 14:12:00 0
Prof. Dr. Tufan Tükek koronavirüs Covid-19 aşısı için tarih verdi!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yeni tip koronavirüs salgını için geliştirilen aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof.Dr. Tufan Tükek, İlk etapta Almanya'nın geliştirdiği aşıyı deneyeceklerini ancak Türkiye'deki hasta sayısının az olması nedeniyle bir süre ertelediklerini ifade etti. Bu çalışmaların yapılması için vaka sayısının çok olması gerektiğini belirten Prof.Dr. Tükek, hastalık görülsün insanlarda ve aşının değerli olup olmadığı insanlarda test edilebilsin. Çin ve Rusya'yla görüşmeler var. Çin'den gelen aşının denemeleri başladı. Türkiye'de herhalde 17 merkez bu çalışmaları yapacak. Bu çalışmaların içinde biz de varız. Gönüllüler yavaş yavaş tespit ediliyor.

Kasım, Aralık aylarında Covid-19 aşısının çıkacağını öngörüyorum diyen Tükek, bunu ilk söyleyenlerden biriyim. Bütün ülkeler kasım ayında birleşti. Herkes yarışıyor kasım ayına yetiştirmek için çünkü artık ülkelerin de tahammülü kalmadı. Bir an önce kurtulmak istiyorlar. Hem ekonomi hem de sağlık sistemi üzerinde büyük bir yük. Dolayısıyla bundan kurtulmanın yolu aşı gibi gözüküyor. Kasım, Aralık, en geç Ocak 2021'de aşılama biter diye düşünüyorum dedi.