Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklamalar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitimde 2+5 sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 17.09.2020 13:16:00 0
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklamalar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2+5 sisteminde temelde pazartesi, salı günleri sınıfın yarısının gelmesini istiyoruz. Bu kırmızı grup olur. İkinci grup, mavi grup olarak perşembe, cuma gelsin istiyoruz. Çarşamba ve pazar günleri ara verelim istiyoruz. Niye ikiye bölüyoruz? Bölmezsek sosyal mesafeyi sağlayamıyoruz.

Sınıflarda tekli oturulacak ve aralarda boşluk bırakılacak. Bu yüzden de sınıfta sosyal mesafeyi rahatlıkla sağlayabileceğiz.Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri gerçekten çok önemli belirli konularla ilgili karar verirken elbette danışarak karar vermek söz konusu.Bu kararı verirken istişare ediyoruz. Kabinede tartışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız önerilere göre bir karar alıyor.Şimdilik 2+5 ileride koşullar değişirse günler de değişir. Veliler için kılavuzlar hazırladık. Ailelerin ne yapması konusunda detayları anlatıyoruz.

Gerekli koşulları sağlayabildiğimiz ve riski en aza indirdiğimiz, kontrollü yapabildiğimiz seviyede tuttuk. O yüzden o seviye okul öncesi ve 1. sınıfta kaldı.Bu sadece akademik değil, psikolojik, sosyolojik bir karar. O yüzden güven tazeleyerek bize inanmalarını sağlamak durumundayız ifadelerini kullandı.