Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarıyla ilgili takvimin kısa sürede netleşeceğini belirterek çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum dedi.

GENEL 11.01.2021 13:49:00 0
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama takvimine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi.

Öğretmen atama dağılımının ihtiyaçlara göre belirlendiğini söyleyen Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatistiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyor dedi.

Öğretmen atamalarıyla ilgili sürecin nasıl yürütüldüğünü Bakan Selçuk şu sözlerle açıkladı.

Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabi bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçeyle ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağıyla ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Bugün için bu net olsa paylaşırdık dedi.

Milli Eğitim Bakanı Zİya Selçuk 2021 öğretmen atama takviminin kısa sürede netleşeceğini ifade ederek, müzakerelerin sürdüğünü belirtti.