Mevlüt Çavuşoğlu'ndan AB açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Atılabilecek somut adımlar için bir yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldık dedi.

GENEL 22.01.2021 18:43:00 0
Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde atılabilecek somut adımlar için bir yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kalındığını belitti.

Brüksel'de gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde gazetecilerle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, Aralık 2020'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nin ardından ilişkilerde pozitif bir ortam oluştuğunu vurguladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, 2020'nin ikili ilişkiler açısından sorunlu bir yıl olduğunu ancak AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye bir el uzatıldığını ve Türkiye'nin de buna karşılık verdiğini söyledi.

Bu çerçevede diyalog ve temasların arttığına işaret eden Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanımız, Avrupa Birliği Konseyi ve Komisyonu Başkanlarını Türkiye'ye davet etti. Onlar daveti kabul etti. Tarihi belirliyoruz. bilgisini paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin iki başkana tarih önerilerinde bulunduğunu, bunun da Türkiye'nin görüşme konusunda kararlılığını gösterdiğini kaydederek, Henüz tarih yok ancak iki başkan da bir an önce Türkiye'ye gelmek istediklerini söylediler, ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-AB ilişkileri Atılabilecek somut adımlar için bir yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldık diyerek, Türkiye'nin kendisine pozitif yaklaşım sergileyen herkesle ilişkilerini en iyi şekilde sürdürmek istediğinin altını çizdi.

Türkiye'nin samimi olduğunu ve bir söz verdiğinde onu yerine getirdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ilişkilerde sadece bir tarafın bu arzu içinde olmasının yeterli olmadığını kaydederek AB'nin de aynı şekilde kararlı olması gerektiğinin altını çizdi. Muhataplarımızda da  pozitif yaklaşıma ilişkin aynı kararlılığı gördük diyen Bakan Çavuşoğlu bu yaklaşımı uygulamada da görmek istiyoruz dedi.