MacBook'lar Apple cihazlarını kablosuz şarj edebilecek!

Apple, aldığı iki yeni patent ile gelecek MacBook modellerinde Apple cihazlarını kablosuz şarj etme imkanı sunacak.

TEKNOLOJİ 8.01.2021 14:04:00 0
MacBook

Kablosuz şarj teknolojisinin yaygınlık kazanmasıyla birlikte kablolarla da yakın bir gelecekte hiç uğraşmayacağız ve pek çok cihaz kablosuz şarj olacak.

Apple aldığı iki yeni patent sayesinde önemli bir olanak sunuyor. Yerleşik ters şarj bobinleriyle şarj etmesi planlanan yeni nesil MacBook'lar, her cihaz için ayrı bir şarj kablosuna ya da şarj adaptörüne olan ihtiyacı sonlandıracak.

Patentler incelendiğinde MacBook'ların avuç içi dayanağında bobinlerin yer aldığı görülüyor. Bu bobinler, MacBook'ların bir iPhone'u, Apple Watch'u ve hatta kablosuz şarj desteğine sahip AirPods modellerini şarj edebiliyor.

Patentlerde dikkat çeken bir diğer nokta ise MacBook kapağının şarj cihazı olarak kullanılması. MacBook'un ekranı kapalıyken arkasına iPhone, Apple Watch, AirPods ve hatta iPad'i bile koyup şarj edebileceksiniz. Mevcut piyasadaki MacBook modellerine bu teknolojinin uygulanması mümkün görünmüyor. Bugün üretilen MacBook'lar ve iPad'ler kablosuz şarj ile uyumlu olan alüminyumdan üretilmiyor.Bu nedenle Apple'ın aldığı yeni patentlerin ne zaman ürüne dönüşeceğini söylemek için henüz çok erken.