Lacoste Türkiye'ye Geliyor!

Eren Holding bünyesinde Türkiye'de çalışmalar gösteren Fransız Lacoste markasının Tekirdağ Çorlu'da ayakkabı üretimine geçileceği öğrenildi.

SAĞLIK - YAŞAM 7.01.2021 10:53:00 0
Lacoste Türkiye

Firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ayakkabıdaki yüksek vergiler sebebiyle Türkiye'de üretim yapmak için kolları sıvadı. Daha öncede 2003 senesinde Lacoste'un Avrupa'daki genel üretiminin Türkiye'ye kaydırılması planlıydı. Fakat son anda Fransız firma bu fikrinden vazgeçmişti. Eren Holding'in bu sebeple Çorlu'da aldığı 140 dönümlük arazide ayakkabı fabrikası için plan yaptığı duyuruldu. Bu üretim için Fransız ortaklarla yapılan görüşmeler devam ediyor. Sene sonuna kadar üretimin başlanması planlanıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tekstil, konfeksiyon, deri, ayakkabı ve benzeri 40 ürüne yüzde 20 ilave gümrük vergisi getirildi. Eren Holding, 1990 yılında ünlü Fransız Devanlay Grubu ortaklığı ile Devanlay - Eren Tekstil'i kurdu. Şirket, Lacoste ürünlerinin lisanslı üretimini yapıyor. Aynı yıl kurulan Er - De Pazarlama A.Ş. ise bu ürünlerin dağıtımını gerçekleştiriyor.