İBB'den toplu ulaşımda HES kodu açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İçişleri Bakanlığı'nın Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Kullanımına yönelik genelge yayınlamasının ardından toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması için çalışmalara başlandığını açıkladı.

GENEL 2.10.2020 13:23:00 0
İBB

İBB'den yapılan açıklamada,İçişleri Bakanlığı'nın Şehir İçi Toplu Ulaşımda Hes Kodu Kullanılmasına yönelik genelgesi, ilk aşamada şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel elektronik akıllı seyahat kart olan Kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları kapsayacak denildi.

İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması aşamasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başlanıldığının kaydedildiği açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde uzlaşılacak olan entegrasyon servislerin hazır hale getirilmesinden hemen sonra, iki hafta içerisinde İBB gerekli entegrasyonu sağlayacak. Böylece İstanbul'daki şehir içi toplu ulaşım seyahatlerinde HES kodu kullanılmaya başlanacak. Bu entegrasyonla; Sağlık Bakanlığı'nca İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş Kovid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları askıya alınacak. Tanılı ya da temaslı kartı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşebbüs edenler, İçişleri Bakanlığı'na raporlanacak bilgilerine yer veridi.