Görevden alınan kaymakamlarla ilgili açıklama.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan kaymakamlar ve vali yardımcılarıyla ilgili olarak, FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen asılsızdır dedi.

GÜNDEM 10.09.2020 18:44:00 0
Görevden alınan kaymakamlarla ilgili açıklama.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde görevden alınan kaymakam ve vali yardımcılarıyla ilgili olarak FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır.derken biz gereğini titizlikle yapıyoruz. Ama anlamak istemiyorlar.Eksik ve yanlış bilgiyle maksatlı olarak yapılan bu yorumların tamamı yalandır.Yapılan bu işlemin de buna delil olacak hiçbir tarafı yoktur.

Olayın aslı şudur devletin istihbarat birimlerinin FETÖ'ye yönelik olarak uzun süredir devam eden büfe, ankesör, operasyonel hat gibi, mahrem imam gibi istihbari gibi yargıya intikal etmiş çalışmaları ayrıca idari soruşturmaları ve yargıya intikal edecek çalışmalar var.

Biz dosyasına bakar soruşturmanın selameti ve idari sürecin gereğince önce bu kişileri açığa alırız. Sonra mahkeme bir karar verir. Bu arada da müfettişlerimiz tarafından da idari soruşturmalar yürütülür ifadelerine yer verdi.