Geleceğin teknolojisi 5G!

5G teknolojisi ile birlikte hayatımızda neler değişecek.

TEKNOLOJİ 21.01.2021 22:55:00 0
Geleceğin teknolojisi  5G!

4G/LTE teknolojileriyle internetimizin çok hızlandığını düşünüyoruz ancak 5G hayallerimizin sınırlarını zorlayacak çapta büyük bir hız sunmayı vadediyor. 4G teknolojisiyle 50 milisaniyede inen bir dosya, 5G ile sadece 1 milisaniyede inecek. Örneğin ultra HD kalitede bir film indirmek istiyorsunuz 5G ile 6 saniyede bu filmi indirebileceksiniz. 4G ile bu süre 1 saati buluyor.

Nesnelerin İnterneti kavramı hayatımıza daha fazla dahil olacak. 5G ile birlikte çok daha fazla sayıda eşya birbirleriyle iletişime başlayacak. Akıllı evler, araçlar, anahtarlar, lambalar, yüzükler, vb. pek çok eşyanın akıllandığı bir çağa adım atacağız.

Otonom araçlar, yani sürücüsüz araçlar, adından da anlaşılacağı üzere, seyir sırasında sürücü ihtiyacını ortadan kaldıran bir teknolojinin ürünleri olarak tanımlanabilir. Bu tip otomobiller sahip oldukları donanım ve yazılımlarla, otomatik olarak hareket edebilecekler.Trafik ışıklarını tanımlayan sensörler, park sensörleri, uzun ve kısa mesafeli takip imkanı sunan sensörler etrafı ile sürekli haberleşerek tüm hamleleri yerine getirebilecek.

5G ile internet jet hızında olduğunda, oyunları herhangi bir cihaza indirmeden doğrudan internet üzerinden stream ederek oynayacağız. Sadece bir oyun kolu ve televizyon, oyun deneyimi için yeterli olacak.

5G teknolojisi pek çok alanda hayatımızı değiştirecek. Sağlık sektörü'de bundan payını alacak. Uzaktan yapılacak cerrahi işlemler, 5G ile olanaklı hale gelecek. Ameliyatlar 5G üzerinden yapılabilecek; milisaniye hızları konuştuğumuz bir teknoloji olan 5G, uzaktan cerrahi operasyonların yapılmasına bile imkan sunacak. Doktorlar 5G üzerinden robotları kullanarak bir başka ülkede dahi olsa operasyon gerçekleştirebilecekler.