Faz 3'ün ortasında aşı piyasaya sürülür açıklaması.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Çin'de geliştirilen ve Faz 3 çalışması kapsamında Türkiye'de gönüllü uygulamalarına başlanan 25 merkezden birisinin'de Kayseri Şehir Hastanesi olduğunu belirtti.

KAYSERİ 18.09.2020 15:36:00 0
Faz 3

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kayseri'nin koronavirüs aşısı çalışmalarında adından söz ettiren bir il olduğunu belirterek, Virüsün izolasyonunda Erciyes Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmanın tüm Türkiye'de duyulduğunu ifade etti.

Sağlık Müdürü Benli, şimdi ise aşı çalışmalarında Sağlık Bakanlığımız gözetiminde Hacettepe moderatörlüğünde bir çalışma başlatıldı. Gönüllüler üzerinde yapılacak Faz 3 çalışmasına Kayseri de bir parametre olarak işin içerisine dahil oldu. Kayseri Şehir Hastanesi de paydaşlardan bir tanesi. Kayseri Şehir Hastanesi'nde Faz 3 çalışması ilk etapta sağlık çalışanları üzerinde uygulanacak. Bu çalışmanın yılbaşına kadar devam edeceğini ön görüyoruz, aşı geliştiği sürece koronavirüse karşı yeni bir tedavi formatı oluşmuş olacak. Bu, salgının yönetiminde en önemli ayaktır. Bir salgında 3 yöntem de vardır; ya tedavi edersiniz, ya koruyucu aşı yaparsanız ya da izolasyon yaparsınız. Elimizdeki tek silahımız izolasyondu. Maske ve mesafe ile bu izolasyonu sağlamaya çalışıyorduk.

Aşı gelene kadar vatandaşlarımız maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymalılar. Faz 3 döneminin ortasında aşı artık piyasaya sürülür. Herhangi bir ilaç ve aşı, Faz 3'ün ortalarına gelene kadar piyasaya sürülemez. Şu an Faz 3'ün başındayız. Birkaç ay içerisinde olumlu sonuçlar alındığı takdirde bütün dünya bunları kullanmaya başlayacaktır dedi.