F1 Takımı Alpine yeni aracını tanıttı

Alpine F1 Takımı'nın yeni sezondan beklentileri büyük

SPOR 3.03.2021 01:42:00 0
F1 Takımı Alpine yeni aracını tanıttı

Takımın Enstone'daki merkezinden düzenlenen dijital etkinlikte, takımın sezon öncesi stratejik vizyonu açıklandı ve 2021 sezonunda Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yarışacağı yeni aracı A521 tanıtıldı. 

Etkinliğe, Renault Grubu Üst Yöneticisi Luca de Meo, Alpine CEO'su Laurent Rossi ve Alpine Yönetici Direktörü Marcin Budkowski hologram teknolojisiyle katıldı.

Luca de Meo, etkinlikte yaptığı konuşmada, güçlü ve enerjik Alpine ismini Formula 1 otomobilinde görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yeni renkler, yeni bir yönetim ekibi ve tutkulu planların, 40 yıllık bir geçmişin üzerine inşa edilen yeni bir başlangıç anlamına geldiğini anlatan Luca de Meo, takımın pilotlarından Fernando Alonso'nun geri dönmesinden büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını vurguladı, ayrıca Esteban Ocon'un da dinamizm ve yeteneğiyle takıma büyük katkı sunacağını kaydetti.

Luca de Meo, Formula 1’de iddialı olduklarını belirterek, "Biz uzun vadeli olarak Formula 1'deyiz ve burada kazanmak için bulunuyoruz. Burada gerekli olan tüm araçları en rekabetçi düzeyde ortaya koyacağız. 2021'in zor olacağını biliyoruz. Başarılı olmak için mücadele edeceğiz." dedi.

Renault Grubu, yeniden yapılanma kapsamında Renault F1 Takımı'nın ismini Alpine olarak değiştirdi.

Alpine F1 Takımı'nın yeni aracı A521; mavi, beyaz ve kırmızı renkleriyle Alpine’in motor sporlarındaki mirasını temsil ediyor.

Otomobil, gücünü Fransız üreticiye F1 için 45 yıldır aralıksız olarak hizmet veren Viry-Chatillon tesislerinde tasarlanıp geliştirilen Renault E-Tech 20B 1.6L V6 motorundan alacak.

A521, 2020 şampiyonasında yarışmış olan R.S.20’nin gelişmiş bir versiyonu olarak dikkat çekiyor. Özellikle aerodinamik düzenlemeler kapsamında Uluslararası Otomobil Federasyonu tarafından zorunlu tutulan ek değişiklikler kapsamında otomobilin arka kısmında yer alan parçalar iyileştirildi.

Alpine F1 Takımı'nın yeni sezondaki pilotları Esteban Ocon ve Fernando Alonso olarak açıklandı. İki yıllık bir aradan sonra Formula 1’e geri dönen Fernando Alonso, 2005 ve 2006'da iki Formula 1 Dünya Pilotlar Şampiyonası kazandığı takımına yeniden katılmış oldu. 

Takım ile ikinci yılına giren 24 yaşındaki Estaban Ocon ise 2020 Sakhir Grand Prix Yarışı'nda Formula 1’de ilk defa podyumda boy göstermişti. Ocon, 2020 sezonundaki başarısını daha yukarıya taşımak için mücadele edecek.