DSÖ uzmanı açıkladı. Koronavirüs salgınının daha başlangıcındayız.

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 özel temsilcisi Dr. David Nabarro, dünyanın daha koronavirüs salgınının başında olduğu uyarısında bulundu.

SAĞLIK - YAŞAM 17.09.2020 12:27:00 0
DSÖ uzmanı açıkladı. Koronavirüs salgınının daha başlangıcındayız.

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin sorularını yanıtlayan Dr.Nabarro, "Bu korkunç durum salgınlarla ilgili herhangi bir bilim kurgu filminden çok daha kötü. Salgının vereceği zararları daha yeni görmeye başladık, daha ortalarında bile değiliz dedi.

Hepimiz mevcut durumu korkunç, utanç verici buluyoruz diyen Dr. Nabarro, bu sağlık meselesi öylesine kontrolden çıktı ki, şimdi dünyayı sarsıyor. Koronavirüs salgınının dünyayı yalnızca resesyona sürüklemeyeceği uyarısını yapan Dr. Nabarro, Muhtemelen yoksulların sayısını ikiye katlayacak, yetersiz beslenen insanların sayısını ikiye katlayacak, yüz milyonlarca küçük işletmenin iflasına yol açacak, birçok gencin eğitim fırsatını elinden alacak devasa bir ekonomik daralmaya sürüklüyor yorumunu yaptı.

Dünyada Eylül ayında koronavirüs vaka sayısı 29 milyon olurken, Covid-19 kaynaklı can kaybı ise 928 bini aştı. Karantina önlemleri nedeniyle tüm dünyada ekonomik zorluklar baş gösterirken, hükümetler yeni destek paketleri açıklayarak ekonomilerini ayakta tutmaya çalışıyor.

Öte yandan koronavirüse karşı aşı çalışmaları hız kazanmasına rağmen henüz bir aşı adayı testlerin tümünü tamamlayıp yaygın dolaşıma sokulmuş değil.