Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü,Yunanistan ile birlikte açıklayacağız!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,Yunanistan ile yapılan istikşafi görüşmelerle ilgili bütün konuları tespit eder etmez Yunan muhattaplarımızla bir tarih belirleyince birlikte açıklayacağız diye konuştu.

GENEL 28.09.2020 11:14:00 0
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü,Yunanistan ile birlikte açıklayacağız!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,Yunanistan ile yeniden başlaması planlanan iştikşafi görüşmelerinin başlayacağı tarih üzerinde çalışıldığını ve tespit edildikten sonra iki ülke tarafından birlikte açıklanacağını ifade etti.

Türkiye ile Yunanistan arasında 60 tur olarak yapılan istikşafi görüşmelerde yaşanan sorunların ardından ara verilmiş, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına başlaması iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırmıştı. NATO kapsamında iki ülke askeri yetkilileri Brüksel'de bir araya gelerek birkaç hafta önce teknik düzeyde görüşmelere başlamıştı.

AB yetkilileri ve bazı ülkelerin girişimlerinin ardından Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmelere yeniden başlanabileceğini açıklarken, Yunanlı yetkililer görüşmelerin deniz yetki alanları ve kıta sahanlığı konusunda olacağını ifade etmişlerdi.