Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Oruç Reis açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde limana çekilen Oruç Reis gemisi ve Doğu Akdeniz konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 18.09.2020 15:00:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, Biz Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Tamir bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevinin başına dönecektir. 

Miçotakis ile görüşme noktasında sıkıntımız yok. Neyi görüşeceğiz, aslolan budur. Meis'tekileri dayatma olursa bunun bir anlamı yok. Biz Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Diplomasiye bir fırsat tanıyalım, Yunanistan bizim bu yaklaşımımızı olumlu istikamette karşılasın ve buna göre bir adım atalım. Bu bizim tamamen sismik araştırmalarımızın durması anlamında değildir. Tamir bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevinin başına dönecektir. Biz her zaman iyi niyet olduktan sonra görüşmeye hazırız, kendilerine bunu da ifade ettik ama kalkıp da Yunanistan Cumhurbaşkanı adaya gelip gövde gösterisi yapacaksa biz çok daha büyüğünü yaparız dedi.