Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili olarak, Akdeniz'deki en uzun kıyıya sahip ülkemizi birilerinin sahillerimize hapsetmesine izin vermeyeceğiz dedi.

GÜNDEM 17.09.2020 15:16:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında; Doğu Akdeniz'de ülkemiz ve KKTC'nin meşru haklarını sonuna kadar savunuyoruz. Akdeniz'deki en uzun kıyıya sahip ülkemizi birilerinin sahillerimize hapsetmesine izin vermeyeceğiz. Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye'nin şantaj ve tehdide boyun eğmeyeceği, konunun tüm muhatapları tarafından anlaşılmıştır.

Son günlerde diplomasi masasının öne çıkarılması ülkemizin kararlı duruşundandır. Karşı tarafın kışkırtmalarına rağmen biz hep haklı olmanın, büyük devlet olmanın vakarıyla hareket ettik. Sürecin bu aşamaya gelmesinde Türkiye'nin dirayetli tavrının önemli payı var. Bundan sonra da gereken olgunluğu göstermeye devam edeceğiz. Bölgemizin de barış, huzur ve istikrarı için çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye'nin sabrını test edenler her zaman hak ettikleri cevabı alacaklardır, ifadelerine yer verdi.