Azerbaycan - Ermenistan sınır hattında çatışmalar devam ediyor.

Azerbaycan Ordusu’nda görevli Tümgeneral Mayıs Barkhudarov, yaptığı açıklamada, Ordumuz, topraklarımızı işgalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararlılığı ve cesareti ile sürdürmektedir dedi.

DÜNYA 28.09.2020 11:35:00 0
Azerbaycan - Ermenistan sınır hattında çatışmalar devam ediyor.

Ermenistan ordusunun dün sabah saatlerinde başlattığı saldırılara sert yanıt veren Azerbaycan ordusu, önemli ilerleme kaydetti.Azerbaycan Ordusu’nda görevli Tümgeneral Mayıs Barkhudarov, yaptığı açıklamada, düşmanın saldırısını engellemeye yönelik karşı saldırı operasyonumuz başarıyla devam ediyor. Ordumuz, topraklarımızı işgalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararlılığı ve cesareti ile sürdürmektedir. Komuta ettiğim birimin personeli düşmanı tamamen yok etmek ve kazanmak için kanının son damlasına kadar savaşacaktır dedi.

Öte yandan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik kararı imzaladı. Karara göre Azerbaycan Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti, askeri görevli bulunan vatandaşların seferberlik için askere alınmasını ve askeri nakliye konularıyla ilgili tedbirleri hayata geçirecek. Cumhurbaşkanı Aliyev, kararla ilgili tüm konuların çözümünü de Bakanlar Kuruluna iletti.