Apple'ın ürettiği 30 bin civarında Mac bilgisayara zararlı bir yazılım bulaştığı ortaya çıktı

Silver Sparrow (Gümüş Serçe) adlı yazılım 150'den fazla ülkedeki Apple (Mac) bilgisayarlarda tespit edildi.

TEKNOLOJİ 26.02.2021 00:48:00 0
Apple

Güvenlik şirketi Red Canary uzmanlarının araştırmaları sonucu fark edilen yazılımın amacı henüz çözülemedi.

Apple, yeni M1 çipine sahip bilgisayarları etkileyen yazılımın olası zararlı etkilerini sınırlamak için önlem alındığını bildirdi.

Önlemler, bu yazılımın yeni bilgisayarlara bulaşmasının önüne geçmiç olsada halihazırda bulaştığı bilgisayarların nasıl etkilenebileceği konusunda veriler paylaşılmadı.

Red Canary uzmanları söz konusu yazılımın MacOS işletim sistemine bulaşan diğer zararlı yazılımlarla benzer bir davranış göstermediğini duyurdu.

Yazılımın, bulaştığı bilgisayarlar üzerinden saat başı bir komuta merkeziyle iletişime geçtiği ve bu komuta merkezinden emir beklediği belirtildi.

Silver Sparrow'un kendisini tamamen gizleme ve gerektiğinde imha etme özelliği de var.

Araştırmacılar "Silver Sparrow henüz zarar verecek bir işlem gerçekleştirmese de küresel yayılımı, bulaşım hızı ve operasyonel olgunluğu, istenen zamanda harekete geçebilecek önemli bir tehdit olduğunu gösteriyor açıklamasında bulundular.

Red Goat Siber Güvenlik'ten Lisa Forte, Mac bilgisayarların Windows bilgisayarlara kıyasla bu tür yazılımlardan daha az etkilendiğini düşünen tüketiciler için bir alarm görevi görmesi gerektiğini ifade etti.