Ankara'da rüşvet operasyonu!

Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca yapılan ihalelerde rüşvet karşılığında menfaat temin ettikleri iddiasıyla 19'u aynı kurumdan toplam 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 37'si gözaltına alındı.

GÜNDEM 8.09.2020 13:23:00 0
Ankara

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Valiliği'ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca gerçekleştirilen ihalelerda rüşvet karşılığı menfaat temin edildiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen teknik takip, iletişimin dinlenmesi ve bilirkişi incelemeleri sonucunda suç delillerine ulaşıldı. Bunun üzerine 19'u bu kurumda çalışan, 28'i rüşvet vererek menfaat temin ettiği iddia edilen toplam 47 kişi hakkında,ihaleye fesat karıştırma,rüşvet ve resmi belgede sahtecilik yapma suçlarından gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda şimdiye kadar şüphelilerden 37'si yakalanarak gözaltına alınırken diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.