Ankara'da Gazze İçin Büyük Dayanışma
Ankara'da düzenlenen "Bir Okul Bir Ümit" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere AFAD'a teslim edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan'ın katıldığı programda, kampanyanın detayları kamuoyu ile paylaşıldı.
Rekor Düzeyde Katılım ve Bağış
Yardım programında yapılan açıklamaya göre, kampanyaya 1847 okul katıldı ve toplamda 101 milyon lira bağış toplandı. Bu rakam, eğitim camiasının Filistin'e yönelik desteğinin somut bir göstergesi oldu.
Türkiye'nin İnsani Yardım Çalışmaları Sürecek
AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurguladı. Pehlivan, "Bugüne kadar 14 uçak ve 17 iyilik gemisiyle toplamda 102 bin 600 ton malzeme Gazze'ye ulaştırılmak üzere ülkemizden yola çıktı" ifadelerini kullandı.
Yardımların, Türk Kızılayı ve Mısır Kızılayı iş birliğiyle bölgeye ulaştırıldığını belirten Pehlivan, kampanyaların 17 bankada hâlâ aktif olduğunu da sözlerine ekledi.
Vali Şahin'den Gururlandıran Mesaj
Ankara Valisi Vasip Şahin ise yaptığı konuşmada, kampanyanın önemine dikkat çekti. Şahin, "Bu kampanya, milletimizin Gazze'deki kardeşlerimize duyduğu hassasiyetin bir göstergesidir. Gençlerimizin ve ailelerinin bu dayanışmaya katılımı bizleri gururlandırıyor" dedi.
Gazze'ye Ulaşan Yardımlar
Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardım faaliyetleri kapsamında şu ana kadar ulaştırılan malzemeler:
- 102 bin 600 ton insani yardım malzemesi
- 14 uçak sevkiyatı
- 17 gemi sevkiyatı ("İyilik Gemileri")
Toplanan bağışlar, AFAD koordinasyonunda bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam edecek.








Yorumlar
Yorum Yap