Gözden kaçırmayın

Donald Trump: Ülkenin 38 Trilyon Dolarlık Borcunun Sorumlusu Önceki YönetimlerDonald Trump: Ülkenin 38 Trilyon Dolarlık Borcunun Sorumlusu Önceki Yönetimler

Fenerbahçe Maçı İçin Gelen Turistlere Fahiş Hesap


İstanbul'da, Fenerbahçe'nin Stuttgart ile oynadığı Avrupa Ligi maçını izlemek için şehre gelen turistlere 59 bin Türk Lirası hesap kesen bir restoran, tüketiciyi koruma kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırıldı. Restorana 139 bin 304 TL idari para cezası kesildi.


Cezanın Nedeni ve Süreç


Olay, Sarıyer ilçesinde bulunan bir restoranda yaşandı. Turistlerin şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Tüketici Hakem Heyeti, restoranın fiyat bildirimi yükümlülüğünü yerine getirmediğini tespit etti. Menüde fiyatların açıkça belirtilmemesi ve tüketicinin açık rızasının alınmaması cezanın ana nedenleri arasında yer aldı.


Tüketici Haklarının Önemi Vurgulandı


Yaşanan bu olay, özellikle turizm sezonunda İstanbul'da hizmet veren işletmeler için önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Tüketici Kanunu'na aykırı hareket eden işletmelerin benzer yaptırımlarla karşılaşabileceği bir kez daha görülmüş oldu. Turistlere kesilen fahiş hesap, tüketici hakları konusundaki denetimlerin etkinliğini de ortaya koydu.