Gözden kaçırmayın

Donald Trump: Ülkenin 38 Trilyon Dolarlık Borcunun Sorumlusu Önceki YönetimlerDonald Trump: Ülkenin 38 Trilyon Dolarlık Borcunun Sorumlusu Önceki Yönetimler

Sumud Filosu'ndaki Gelişmeler


İsrail yetkilileri, Filistin'e insani yardım götürmeyi amaçlayan Sumud Filosu'ndan 13 gemiye el koyduğunu açıkladı. Yaşanan bu müdahaleye rağmen, filoya dahil olan diğer gemilerin yoluna devam etmeye çalıştığı bildirildi.


El Koyma Operasyonunun Detayları


Operasyonun ne zaman ve hangi koordinatlarda gerçekleştiği kamuoyuna açıklanmadı. Ancak uluslararası sularda gerçekleşen bir dizi müdahalenin ardından gemilere el konulduğu ifade ediliyor. İsrail tarafı, güvenlik gerekçesiyle bu hamleyi yaptığını öne sürdü.


Filistin'e Ulaşma Çabaları Sürüyor


El konulan gemilerin ardından, filonun kalan kısmı insani malzeme taşımaya devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği seferin, Gazze ve diğer bölgelere yardım ulaştırmayı hedeflediği biliniyor. Yardım gönüllüleri, uluslararası hukuka atıfta bulunarak yolculuklarını sürdürme kararlılığını vurguladı.