Gözden kaçırmayın

İran Heyeti Hamaney'e Ulaşamadığı İçin Görüşme İptal Edildiİran Heyeti Hamaney'e Ulaşamadığı İçin Görüşme İptal Edildi

Adalet Bakanı Tunç’tan Yargı Bağımsızlığı Açıklaması


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı mensuplarına yönelik tehditlere karşı sert bir tepki gösterdi. Bakan Tunç, kimsenin yargı mensuplarını hedef gösteremeyeceğini ve tehdit ederek yargıya yön veremeyeceğini vurguladı.


Hukuk Devletine Yönelik Saldırı


Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, bu tür pervasız ve sorumsuz ifadelerin doğrudan hukuk devletini ve yargı bağımsızlığını hedef aldığını belirtti. Yargı bağımsızlığının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu ve bu bağımsızlığın korunmasının herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.


Tehditlerin Kabul Edilemezliği


Adalet Bakanı Tunç, yargı mensuplarına yönelik her türlü tehdidin kabul edilemez olduğunu ve bu tür eylemlerin hukuki sonuçlarının olacağını kaydetti. Bakan Tunç, yargı mensuplarının görevlerini bağımsız ve tarafsız bir şekilde yerine getirebilmelerinin önemini vurguladı.


Yargıya Yön Verme Girişimleri


Bakan Tunç, kimsenin tehdit ederek yargıya yön veremeyeceğini belirterek, yargıya müdahale girişimlerinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade etti. Yargı sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.



    • Yargı bağımsızlığı demokrasinin temel unsurlarındandır.

    • Yargı mensuplarına yönelik tehditler kabul edilemez.

    • Yargı sürecine müdahale girişimleri kesinlikle kabul edilemez.