Gözden kaçırmayın

İçişleri Bakanlığı'ndan Uyuşturucu Mücadelesi Açıklaması
T.C. İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, uyuşturucuyu küresel bir felaket olarak değerlendirerek, milletin değerlerine ve geleceğine yönelik bir ihanet olarak gördüğünü vurguladı.
Uyuşturucu Operasyonlarında Yüksek Başarı
Ulusal ve uluslararası düzeyde zehir tacirleriyle mücadele eden Bakanlık, organize suç örgütlerinin kirli paralarını aklamasının önüne geçmeyi hedefliyor. Bu kapsamda yürütülen operasyonlar sonucunda dikkat çekici rakamlar elde edildi. Operasyonlar sayesinde, bu kabine döneminde toplamda 72.229 şahıs tutuklandı. Ayrıca, 34.555 şahsa ise mahkemeler tarafından adli kontrol kararı verildi.
Ele Geçirilen Uyuşturucu Maddelerin Miktarı
Bakanlık yetkilileri, gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin miktarına ilişkin detaylı bilgiler paylaştı. Bu dönemde, 200 tondan fazla uyuşturucu, 198 milyon adet uyuşturucu ve uyarıcı madde ile 274 milyon kenevir kökü ele geçirildi.
Ege Bölgesi'ndeki Operasyonlar
Ege Bölgesi’nde gerçekleştirilen operasyonlar da dikkat çekici sonuçlar verdi. Bu bölgede, kabine döneminde toplam 13.413 operasyon düzenlendi.
- 9.837 şahıs tutuklandı.
- 4.434 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi.
- 5 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi.
- 12,5 milyona yakın uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi.
- 113.632 kenevir kökü ele geçirildi.
Yorumlar
Yorum Yap