Kayseri'de Deprem Etkisi Hafif Seyretti
Kayseri'de meydana gelen deprem sonrasında yapılan ilk hasar tespit çalışmalarında, orta ve ağır hasarlı bina bulunmadığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin etkileri il genelinde hafif seviyede kaldı.
Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor
Deprem sonrası ekipler, ildeki binalarda detaylı hasar tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan incelemelerde 7 binada az hasar tespit edilirken, metruk bir bina ise çökerek yıkıldı. Yıkılan binanın terk edilmiş olduğu ve içinde kimsenin bulunmadığı bilgisi yetkililer tarafından doğrulandı.
Az Hasarlı Binalarda Öncelikli İnceleme
Az hasar tespit edilen binalarda da detaylı incelemeler devam ediyor. Bu binaların güvenliği açısından öncelikli olarak incelendiği ve gerekli tadilat çalışmalarının en kısa sürede başlatılacağı belirtildi. Depremden etkilenen vatandaşlara yönelik destek çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor.
Metruk Binalara Yönelik Uyarılar
Yetkililer, metruk binaların deprem riski taşıdığına dikkat çekerek, bu tür yapıların tehlike oluşturduğunu vurguladı. Vatandaşlardan, metruk bina ve yıkık yapı çevresinden uzak durmaları istendi. Ayrıca, riskli yapılarla ilgili ihbarların derhal yetkililere bildirilmesi gerektiği ifade edildi.
Önemli Not: Hasar tespit çalışmaları hala devam etmektedir ve bu bilgiler ilk incelemelere dayanmaktadır. Kesin hasar bilgileri, detaylı teknik raporların hazırlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Yorumlar
Yorum Yap