Diploma Soruşturmasında Yeni Gelişmeler
İstanbul merkezli diploma soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan ve diploma usulsüzlüğü iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce diplomaları iptal edilen kişiler de ifadeye çağrıldı. Bu durum, soruşturmanın genişlediği sinyalini veriyor.
İptal Edilen Diplomalar Soruşturmaya Dahil Oldu
Soruşturma çerçevesinde, İstanbul Üniversitesi tarafından daha önce iptal edilen diplomaların sahipleri, savcılık tarafından ifade vermek üzere çağrıldı. Bu kişilerin ifadelerinde, diploma alım süreçleri ve iddialara ilişkin bilgileri paylaşmaları bekleniyor. İfadeye çağrılanlar arasında farklı üniversitelerden mezun olan ve diplomaları çeşitli nedenlerle iptal edilmiş kişiler bulunuyor.
Soruşturmanın Kapsamı Genişliyor
Yetkililer, soruşturmanın sadece İmamoğlu'nun diplomasıyla sınırlı kalmadığını, diploma sahteciliği veya usulsüzlüğü iddialarıyla ilgili tüm ihbarları değerlendirdiklerini belirtiyor. Bu nedenle, iptal edilen diplomaların sahiplerinin ifadeleri de soruşturmanın bir parçası olarak kabul ediliyor.
Süreç Nasıl İşleyecek?
İfade veren kişilerin beyanları doğrultusunda, diploma belgelerinin sahasında inceleme yapılacağı ve gerekli görüldüğü takdirde yeni şüpheliler hakkında da işlem başlatılacağı öğrenildi. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında, olayın tüm detaylarının ortaya çıkarılması ve sorumluların tespit edilmesi amaçlanıyor.
- Soruşturma, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla başladı.
- Diplomaları iptal edilen kişiler ifadeye çağrıldı.
- Soruşturmanın diploma sahteciliği ve usulsüzlüğü iddialarını kapsadığı belirtildi.
Gelişmelerin takipçisi olunacak ve soruşturma süreci hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecek.
Yorumlar
Yorum Yap