Gözden kaçırmayın

Talas'ta Villa Parselleri Rekor Fiyata SatıldıTalas'ta Villa Parselleri Rekor Fiyata Satıldı

Kayseri'de Yargı Vurgusu


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı vurgusunu yaparak Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti. Kayseri’deki programında konuşan Bakan Tunç, yargıya yönelik eleştirilere de yanıt verdi.


Geçmişten Günümüze Yargı Değişimi


Bakan Tunç, “Bugün Türkiye hukuk devletidir dediğimde bundan rahatsız olanlar 27 Mayıs, 28 Şubat ve 12 Eylül yargısından hiç rahatsız olmuşlar mıdır?” sorusunu yönelterek geçmiş dönemlerdeki yargı uygulamalarına dikkat çekti. Yargının tarihine bakıldığında, vesayetçi bir anlayışın etkisinde kaldığı dönemlerin yaşandığını ifade eden Tunç, bu tür uygulamaların artık geride kaldığını vurguladı.


Bağımsız ve Tarafsız Yargı Güvencesi


Adalet Bakanı Tunç, günümüz yargısının her zamankinden daha bağımsız ve tarafsız olduğunu belirtti. Hukukun üstünlüğünün sağlanması adına yapılan reformlara değinen Tunç, bu reformların yargının etkinliğini artırmayı hedeflediğini söyledi. Türkiye’nin hukuk devleti ilkesine bağlı kaldığını ve bu ilkenin korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.


Bakan Tunç'un açıklamaları, yargı bağımsızlığı tartışmalarına yeni bir boyut getirirken, hükümetin yargıya yönelik reform çabalarının devam edeceği sinyalini verdi.