Gözden kaçırmayın

Kayseri'de Acı Son: Derviş Balak'ın Yargılanması Sürüyor
Kayseri'de meydana gelen olayda, tabancasını kurcalayan torunu İbrahim Balakı 24 yaşındayken kazara vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Derviş Balak’a verilen müebbet hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmuştu. Eylemin bilinçli taksir kapsamında kaldığı gerekçesiyle yeniden yapılan yargılama sonucunda yerel mahkeme, Derviş Balak'a aynı cezayı tekrar verdi.
Olayın Gelişimi ve Davanın Seyri
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Derviş Balak ile ölen İbrahim Balak’ın anne ve babası katıldı. Duruşmada, ölenin anne ve babasının şikayetçi olmadıkları öğrenildi.
Sanığın Savunması: "Oğlumun Canı Yanacaktı"
Sanık Derviş Balak ise torununu evladı gibi sevdiğini belirterek olayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Balak, “Olay günü komşuyu öldürmeye çalışmış. Oğlumun evine gittim, oğlum gelinim ve torunum alarak kendi evime getirdim. Amacım her zaman yaptığım gibi kendisini sakinleştirmekti. Oğlum ve gelinim evlerine döndü. Eşim de yatmaya gitti. Ben salonda torunumun yanında kaldım. Daha önce sakinleşirdi ancak bu kez sakinleşmedi. Gece uyur gibi yaptım ama gözüm onun üzerindeydi. İçeriden silahı alıp geldiğini gördüm. O esnada silah patladı, nasıl oldu anlamadım. 6 evladım var onlar bir yana torunum bir yana. Sık sık yanıma gelirdi. Bugüne kadar ona bir fiske bile vurmadım. Ben ona engel olmasam başkalarının canı yanacaktı. Başkalarına zarar verecekti. Beraatimi istiyorum,” dedi.
Mahkeme Kararı: Müebbet Hapis ve Ek Ceza
Mahkeme heyeti, sanık Balak’ı alt soydan akrabayı kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından, sanık hakkında iyi hal indirimi uygulanarak cezasını müebbet hapse düşürdü ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca Derviş Balak’a 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi, ancak bu suçtan verilen kararın hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.
Önemli not: Bu haber metni, sunulan metne bağlı kalınarak ve gazetecilik etik kurallarına uygun olarak hazırlanmıştır. Sunucu, kanal veya yapımcı bilgileri çıkarılmış olup yalnızca haber içeriğine odaklanılmıştır.
Yorumlar
Yorum Yap