Saraçhane Meydanı'nda Yoğun Kalabalık
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Saraçhane Meydanı’nda bir araya gelen kalabalığa hitaben konuştu. Etkinlik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vermek amacıyla düzenlendi. Meydanda toplananlar, İmamoğlu'nun haklarının savunulmasını talep etti.
Atatürkçü Teğmenlerin Hakkı Vurgusu
Mansur Yavaş konuşmasında, gazeteci İsmail Saymaz’ın sergilediği tutumu eleştirdi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak, Atatürkçü teğmenlerin haklarının yenmemesi gerektiğini vurguladı. Kalabalık, bu ifadelere yoğun tepki gösterdi ve desteklerini dile getirdi. Yavaş, "Burada toplanan her bir vatandaşımız, adaletin sağlanması için sesini yükseltiyor" ifadelerini kullandı.
Eylemin Amacı ve Katılımcılar
Saraçhane'deki eylemde, İmamoğlu’nun siyasi haklarının korunması ve adil yargılanma talepleri öne çıktı. Kalabalık arasında farklı kesimlerden vatandaşlar bulunuyordu. Eyleme katılanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarına destek verdiklerini ve İmamoğlu'na yönelik yapılan haksızlıkları protesto ettiklerini belirttiler.
- Eylemde sık sık "Ekrem İmamoğlu yalnız değildir" sloganı atıldı.
- Kalabalık, adalet taleplerini pankartlar ve dövizlerle dile getirdi.
- Mansur Yavaş'ın konuşması büyük ilgi gördü.
Yavaş’ın açıklamaları eyleme katılanlar tarafından coşkuyla karşılandı. Kalabalığın tepkileri, İmamoğlu’na destek mesajlarının ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Olay yerinde güvenlik önlemleri alındı ve eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
Yorumlar
Yorum Yap