3 Milletvekili CHP'den istifa etti

Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel CHP'den istifa etti

GÜNDEM 29.01.2021 20:25:00 0
3 Milletvekili CHP

CHP içindeki bazı konuları yazdıkları mektupla eleştiren İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Yalova Milletvekili Özcan Özel, istifa açıklamasında ''Önerilerimize yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zarureti doğmuştur. Bundan sonraki çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Partim için yapmış olduğum her çalışmadan onur duyuyorum. Ciddi bir uyarı ve işaret fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum'' dedi.

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da ''Partimizin öz evlatlarını ve birliğini düşünmemiz gerektiğini anlattım. Düşüncelerimiz ciddiye alınmadı. Partimizin politikalarında değişiklik olmaması üzerine mektup yazdık. Türkiye seçeneksiz değildir. Memleketimizde güneşli güzel günler yakındır'' diye konuştu.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise istifasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

İzlenen politikalarla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerinin zarar göreceğine dair derin kaygılarım, bu yönetimle yan yana yürümemi engelleyecek çok ciddi politik görüş ayrılıkları, eksik parti içi demokrasi uygulamaları, ötekileştirme, birlik beraberliği bozan saygısızlık, sevgisizlik ve çıkarcılık ortamı nedeniyle partimden istifa ediyorum.

Böylece CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.