2 bin yeni antrenör alınacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, önümüzdeki yıl 2 bin yeni antrenör alınacağını belirtti.

SPOR 13.11.2020 14:56:00 0
2 bin yeni antrenör alınacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurumların 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bir sunum gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, önümüzdeki yıl 2 bin yeni antrenör alınacağını söyleyerek, yüzme liginin de başlatılacağını açıkladı.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada, Hamdolsun Türkiye olarak, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelerle yakından ilgilenen, düşünen, üreten, cesur, zeki, hayata adalet ve vicdan terazisinden bakan bir gençliğe sahibiz; Gençlerimizi sürekli dinliyor, beklenti ve taleplerini politikalarımızın odak noktası haline getiriyoruz. Yol arkadaşlığımızda, sahip olduğumuz tecrübelerle onlara kılavuzluk etmeye çabalarken, onlardan da her gün yeni bir şey öğreniyor, bu vesileyle de devletin sunduğu hizmetleri yine onlarla birlikte sürekli güncelliyor, geliştiriyoruz. Gençlerin ihtiyaçlarına cevap verilecek. Onların kendilerini geliştirmelerinin önünde varsa engeller ortadan kaldırılacak. Umutları ve hayalleri desteklenecek. Yaşam boyu öğrenme prensibi; eğitim, öğretim ve sosyal hayatlarının mihenk taşı olacak.

Bakanlık olarak en fazla gençliğe önem verdiklerini söyleyen Kasapoğlu, gençlik merkezindeki faaliyetler hakkında ise Gençlik çalışmalarımızda son derece başarılı bir seneyi geride bıraktık.dedi. 

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu sözlerinin devamında, 81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerimiz, gençlerimizin tamamının başarılarına, mutluluğuna ve heyecanına ev sahipliği yapıyor. Gençlerimiz her türlü imkan ve donanıma sahip bu merkezlerimizde buluşuyor ve paylaşmanın, konuşmanın, iş birliği yapmanın en güzel örneklerini ortaya koyuyor. 2018 yılında 287 olan gençlik merkezi sayımız, bugün itibarıyla 350’ye ulaştı. Gençlik merkezlerinde Kasım 2020 itibarıyla 2 milyon 388 bin 731 kayıtlı üye gencimiz bulunuyor. Üye gençlerin yüzde 51,94’ü kadın, yüzde 48,06'sı erkeklerden oluşuyor. Ayrıca gençlik merkezlerinde bin 281 gençlik lideri görev yapıyor. Gençlik liderlerinin ise yüzde 50,2'sini kadın ve yüzde 49,8'ini erkek liderler oluşturuyor ifadelerine yer verdi.